+31 6 24 94 39 96 - tevens WhatsApp
Premdani Ayurveda Clinic

Artrose (2)

Ongeveer 25 jaar gelden begonnen zich de eerste tekenen te manifesteren van artrose, eerst mijn heupen, later in mijn polsen en handen. Na bezoek aan de huisarts werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Hier zijn foto’s gemaakt, waarop de slijtage (vermindering kraakbeen tussen de gewrichten) duidelijk zichtbaar was. Omdat voor artrose nog geen afdoende behandeling is, werd gezocht naar pijnbestrijding. Het voorstel was om de pols van mijn rechterhand (want die hand is het ergste getroffen) vast te zetten. Dit hield een operatie in, waarna ik nog alleen mijn vingers maar zou kunnen bewegen. Ben hier dan ook niet op ingegaan. Na veel heen en weer gepraat eindigde dit bezoek met de raad van de desbetreffende specialist om paracetamol tegen de pijn te gebruiken.
Ik herinnerde mij dat ik jaren geleden eens iets gelezen had over Ayurveda en kwam via Google bij de Premdani Ayurveda Clinic onder leiding van Ayurvedisch geneesheer Etienne Premdani.
Ik ging op consult en Premdani deed een Levend Bloed Analyse. Hij constateerde een zeer ernstige verzuring van mijn bloed plus nog enige andere problemen. Heb hiervoor diverse voedingssupplementen voorgeschreven gekregen plus een totaal andere eetgewoonte. Dat was natuurlijk even wennen en slikken. Ben er toch mee aan de gang gegaan met als resultaat, dat ik die chagrijnige pijn totaal kwijt ben en wat nog mooier is, ik zit stukken beter in mijn vel. Dit gaat natuurlijk niet van donderdag op vrijdag, alles gaat ten slotte via de weg der geleidelijkheid.
Ik had met Ayurvedisch geneesheer Premdani direct een prima contact en ook met zijn vrouw Beena. Het zijn twee hardwerkende fijne mensen. Ik ben ervan overtuigd dat de Ayurvedische geneeskunde, die reeds ca. 5000 jaar oud is en dus op een geweldige ervaring kan bogen en die bovendien door de Wereld Gezondheids Organisatie als wetenschappelijke geneeskunde erkend is, hier in het Westen op den duur zal doorbreken.
Ik hoop dat de Westerse en de Ayurvedische geneeskunde elkaar spoedig de hand zullen reiken, aangezien dit ons allen zeer ten goede zou komen.

WhatsApp chat