+31 6 24 94 39 96 - tevens WhatsApp
Premdani Ayurveda Clinic

Huidproblemen (2)

De ommekeer in mijn gezondheid.
3 jaar geleden ontstonden er ineens allerlei grote rode plekken over mijn lichaam. Het begon in mijn gezicht. De doctoren dachten dat het een schimmelinfectie was en ik kreeg een schimmelzalf voorgeschreven. Na drie weken smeren was de plek niet kleiner, maar alleen maar groter geworden. Naast de plek in mijn gezicht, ontstonden er op diverse plekken op mijn lichaam ook grote rode plekken. De huisarts verwees me naar een dermatoloog. De eerste afspraak met de dermatoloog draaide uit op een zeer aparte ervaring. Binnen enkele minuten lag ik op de behandel tafel, kreeg ik een spuitje in mijn gezicht en werd er met een speciaal tangetje een stukje huid uit de rode plek in mijn gezicht verwijderd. Voordat ik het wist stond ik weer buiten. Twee weken later kreeg ik de uitslag. In een gesprek van vijf minuten, waar weinig kans was om vragen te stellen, werd mij medegedeeld dat ik waarschijnlijk overgevoelig was voor licht en een vorm van Lupus Erythematosus (LE) had. Toen ik vroeg met welke zekerheidskans ik deze ziekte had, kon de arts hier geen zinnig woord over zeggen. Toen ik aangaf dat ik dit te vaag vond als diagnose, bood hij aan om contact te leggen met een andere dermatoloog, die gespecialiseerd was op het gebied van LE. Toen ik thuiskwam heb ik natuurlijk direct op internet opgezocht wat LE precies voor ziekte was. De volgende uitleg verscheen op het scherm: “Lupus is een auto-immuunziekte en valt onder de reumatische aandoeningen. Bij Lupus maakt het immuunsysteem afweerstoffen tegen lichaamseigen cellen. Samen vormen zij immuun-complexen welke ontstekingen kunnen veroorzaken in de bloedvaten waardoor verschillende aandoeningen kunnen ontstaan in: de huid, de inwendige organen, het centrale zenuwstelsel, de gewrichten en spieren. De ziekte kan tot extreem energieverlies lijden.” Toen ik verder las bleek deze ziekte tot zeer ernstige klachten te kunnen leiden. Ik schrok natuurlijk enorm en was eigenlijk ook wel een beetje boos op de dermatoloog dat ik zonder enige uitleg naar huis gestuurd was met een diagnose van een mogelijk ernstige ziekte.

Drie weken later kon ik terecht bij de dermatoloog die gespecialiseerd was in LE. Een zeer vriendelijk man, die gelukkig wat meer tijd nam om het een en ander uit te leggen. Zijn conclusie was echter ook dat ik LE had, maar ook hij gaf aan dat hij niet zeker wist of dit daadwerkelijk zo was. Er bleken geen echt gerichte medicijnen te zijn tegen LE, maar omdat het iets met ontstekingen te maken had, kreeg ik Plaquenil voor geschreven. Dit is een zware ontstekingsremmer die o.a. wordt gebruikt voor reumaklachten, overgevoeligheid voor licht en ter bestrijding van malaria. Na het lezen van de informatie over Plaquenil, het feit dat de arts niet eens zeker wist of ik daadwerkelijk LE had en het feit dat er geen aanwijzingen in het bloed waren die duidden op ontstekingen, besloot ik de medicijnen niet te slikken.
Na ongeveer een jaar waren de meeste plekken weg, maar had ik nog steeds een zeer grote rode plek, die mijn gehele rug bestreek. Soms waren de randen vuurrood en dik, soms wat minder. Omdat ik er niet heel veel last van had, heb ik de plek ongeveer een jaar gelaten voor wat het was.

Een aantal maanden geleden werd de plek op mijn rug echter weer groter en roder. Omdat ik de laatste maanden ook last had gekregen van energieverlies kwam de twijfel naar boven of de dermatologen toch gelijk hadden. Omdat ik geen positieve ervaringen had met de twee dermatologen van twee jaar geleden en omdat ik niet het idee had dat ik aan LE leed, besloot ik verder te zoeken naar iemand die mij zou kunnen helpen met mijn klachten. Via via kwam ik terecht bij de Premdani Ayurveda Clinic te Olst.
Vanaf het eerste moment dat ik daar binnenstapte kwam ik in een totaal andere wereld terecht dan ik gewend was bij de dermatologen van het ziekenhuis. In het eerste gesprek met dokter Premdani, dat 1,5 uur duurde, gaf Etienne Premdani mij al meer inzicht in de mogelijke oorzaken van mijn rode plekken en mijn energieverlies dan ik in de diverse gesprekken met de dermatologen had gehad. Mijn aandoeningen werden niet geïsoleerd bekeken, maar er werd naar mijn gehele lichaam, mijn constitutie en de samenhang daartussen gekeken. Etienne Premdani had, op basis van zijn bevindingen, al snel het idee dat mijn lever overbelast was. Hierdoor werd mijn lichaam niet meer goed gezuiverd en konden er huidproblemen en energieverlies ontstaan. Vervolgens analyseerde hij zeer nauwkeurig mijn bloed en ontdekte hij dat mijn bloed verzuurd was, waardoor er parasieten, schimmels en andere bloed-oneigen stoffen konden groeien. Bij elke stap in zijn denkproces werd ik betrokken en aan de hand van foto’s van mijn bloed werd ook duidelijk getoond wat er mis was met mijn bloed. Op zich was ik al gelukkig met deze bevindingen, maar het werd nog mooier toen hij aangaf dat met het veranderen van mijn eetgewoonten, het slikken van voornamelijk ayurvedische geneeskruiden en het schoonspoelen van mijn darmen, hij verwachtte dat hij mijn gezondheidsproblemen wel kon aanpakken.
Ik kreeg zeer uitgebreide documentatie mee over de eetgewoonten die de verzuring van mijn lichaam tegen zouden gaan. In eerste instantie was het wel even vreemd om de eetgewoonten die ik al 44 jaar met mij mee droeg helemaal los te laten. Ik had echter wel besloten om het direct voor de volle 100% te volgen. Ik had tevens besloten om direct aan mijn vrienden te vertellen dat ik een speciaal dieet volgde. Al snel bleek dat er nog voldoende lekkere dingen te eten waren, maar dat het even zoeken was naar het vinden van de benodigde producten en de wijze van klaar maken. Binnen een week was ik al helemaal gewend en merkte ik dat mijn vrienden er geen enkel probleem mee hadden dat ik speciale eetwensen had.
Naast het veranderen van mijn eetpatronen begon ik ook direct met de darmspoelingen, die ook zeer professioneel en liefdevol worden begeleid door Beena Premdani.
De combinatie van de Ayurvedische geneeskruiden, de darmspoelingen en de nieuwe eetgewoonten zorgden ervoor dat ik mij elke dag een stuk beter ging voelen en dat het met de plek op mijn rug steeds beter ging. Naast het feit dat ik me lichamelijk een stuk beter voelde, merkte ik ook dat mijn geest scherper werd en ik spiritueel gevoeliger werd. Vorige week had ik een maandelijkse controle bij dokter Premdani. Hij ontdekte dat de plek op mijn rug volledig was verdwenen. Alhoewel hij het volste vertrouwen had in zijn aanpak, was hij verbaasd dat de plek op mijn rug zo snel was verdwenen. De dermatologen uit het ziekenhuis zouden in de Premdani Health Clinic nog een heleboel kunnen bijleren.

 

WhatsApp chat