+31 6 24 94 39 96 - tevens WhatsApp
Premdani Ayurveda Clinic

Marmapuncture

What is Marma Chikitsa?
Marma-Chikitsa is an important part of Ayurveda. This therapy promotes health by clearing blocked energy.
Marma in Sanskrit means “hidden” or “secret”. By definition, a marma point is a junction on the body where two or more types of tissues come together, such as muscles, veins, ligaments, bones, or joints. It uses 107 points in the body. The mind is considered the 108th marma.
The points were mapped in detail centuries ago in the ‘Sushruta Samhita’ , a classical Ayurvedic text.

What Happens During Marma-Chikitsa?
In Marma-Chikitsa the points on the body are stimulated via acupuncture needles. It removes blockages from the marma points and provides physical strength and mental relaxation.

Enkele potentiële voordelen van Marma Chikitsa :
1. Verlichting van chronische of acute pijn.
2. Ontgifting op alle niveaus.
3. Aanzienlijke verbetering van de lichaamsfuncties, met name de immuniteit, de spijsvertering, de luchtwegen, neurale en psychologische functies.
4. Gezondere, stralende huid.
5. Brengt de lichaamstemperatuur in balans.
6. Brengt de “Dosha’s” in balans.
7. Laat neurotransmitters vrijkomen, zoals serotonine, melatonine, dopamine, etc.
voor een betere cognitieve functie en een diepere slaap.

Last van allergieën?

Laat je behandelen met Ayurvedische MARMAPUNCTURE!

Heb je last van allergieën en wil je daar eindelijk eens van af? Kom dan langs bij de Premdani Ayurveda Clinic in Olst. Wij behandelen allergieën en overgevoeligheden (intoleranties) met de MARMAPUNCURE methode. Het is een natuurlijke, oosterse geneeswijze waaraan geen medicijnen te pas komen en die voor iedereen geschikt is. Het resultaat is verbluffend: vaak verdwijnt de allergische reactie al na één behandeling!

Mensen die last hebben van allergieën voelen zich vaak niet lekker en vermoeid. In veel gevallen blijkt de oorzaak ervan een overgevoeligheid te zijn voor bijvoorbeeld voedingsstoffen, medicijnen, stoffen die in de lucht zitten, pollen, chemische bestanddelen waarmee men in aanraking komt, enz. enz. Op termijn kunnen allergieën ook diverse aandoeningen veroorzaken zoals astma, migraine, eczeem, huidklachten, slaapstoornissen, darmproblemen (zoals prikkelbare darmsyndroom PDS en Leaky Gut syndroom), rugklachten, hormonale stoornissen enz.

Met de MARMAPUNCTURE methode worden de allergieën effectief en relatief eenvoudig aangepakt. In onze praktijk passen we deze methode al jarenlang en met succes toe. Eerst testen we welke allergie de problemen veroorzaakt. Vervolgens krijgt de patiënt een buisje in de hand met de stof die de allergie veroorzaakt (het allergeen). Daarna worden specifieke marmapunten (acupunctuurpunten) geactiveerd. Na de behandeling mag de patiënt minimaal 25 uur niet in aanraking komen met het allergeen. Het resultaat is verbluffend: vaak verdwijnt de allergische reactie al na één behandeling. Afhankelijk van het aantal allergieën en de ernst ervan kunnen meer behandelingen noodzakelijk zijn.

Let op: als u behoort tot de vele mensen die in de lente last hebben van allergische reacties, dan kunt u in de lente niet met de MARMAPUNCTURE behandeld worden. Immers, essentieel voor het slagen van de behandeling is dat u minimaal 25 uur niet in aanraking komt met het allergeen. Wij raden u dan ook aan om in een ander seizoen de MARMAPUNCTURE te volgen.

WhatsApp chat