+31 6 24 94 39 96 - tevens WhatsApp
Premdani Ayurveda Clinic

Marmapuncture

Wat is Marma-Chikitsa?

Marma-Chikitsa is een belangrijk onderdeel van Ayurveda. Deze therapie bevordert de gezondheid door het opheffen van geblokkeerde energie.
Marma in het Sanskriet betekent “verborgen” of “geheim”. Per definitie is een marmapunt een verbinding op het lichaam waar twee of meer soorten weefsels samenkomen, zoals spieren, aders, gewrichtsbanden, botten of gewrichten. Er wordt gebruikgemaakt van 107 punten in het lichaam. De geest wordt beschouwd als het 108ste marma.
De punten zijn eeuwen geleden gedetailleerd in kaart gebracht in de ‘Sushruta Samhita’, een klassieke Ayurvedische tekst.

Wat gebeurt er tijdens Marma-Chikitsa?

In Marma-Chikitsa worden via acupunctuurnaalden de punten op het lichaam gestimuleerd. Het verwijdert blokkades van de marmapunten en zorgt voor fysieke kracht en mentale ontspanning.

Enkele potentiële voordelen van Marma Chikitsa :

1. Verlichting van chronische of acute pijn.
2. Ontgifting op alle niveaus.
3. Aanzienlijke verbetering van de lichaamsfuncties, met name de immuniteit, de spijsvertering, de luchtwegen, neurale en psychologische functies.
4. Gezondere, stralende huid.
5. Brengt de lichaamstemperatuur in balans.
6. Brengt de “Dosha’s” in balans.
7. Laat neurotransmitters vrijkomen, zoals serotonine, melatonine, dopamine, etc.
voor een betere cognitieve functie en een diepere slaap.

Last van allergieën?

Laat je behandelen met Ayurvedische MARMAPUNCTURE!

Heb je last van allergieën en wil je daar eindelijk eens van af? Kom dan langs bij de Premdani Ayurveda Clinic in Olst. Wij behandelen allergieën en overgevoeligheden (intoleranties) met de MARMAPUNCURE methode. Het is een natuurlijke, oosterse geneeswijze waaraan geen medicijnen te pas komen en die voor iedereen geschikt is. Het resultaat is verbluffend: vaak verdwijnt de allergische reactie al na één behandeling!

Mensen die last hebben van allergieën voelen zich vaak niet lekker en vermoeid. In veel gevallen blijkt de oorzaak ervan een overgevoeligheid te zijn voor bijvoorbeeld voedingsstoffen, medicijnen, stoffen die in de lucht zitten, pollen, chemische bestanddelen waarmee men in aanraking komt, enz. enz. Op termijn kunnen allergieën ook diverse aandoeningen veroorzaken zoals astma, migraine, eczeem, huidklachten, slaapstoornissen, darmproblemen (zoals prikkelbare darmsyndroom PDS en Leaky Gut syndroom), rugklachten, hormonale stoornissen enz.

Met de MARMAPUNCTURE methode worden de allergieën effectief en relatief eenvoudig aangepakt. In onze praktijk passen we deze methode al jarenlang en met succes toe. Eerst testen we welke allergie de problemen veroorzaakt. Vervolgens krijgt de patiënt een buisje in de hand met de stof die de allergie veroorzaakt (het allergeen). Daarna worden specifieke marmapunten (acupunctuurpunten) geactiveerd. Na de behandeling mag de patiënt minimaal 25 uur niet in aanraking komen met het allergeen. Het resultaat is verbluffend: vaak verdwijnt de allergische reactie al na één behandeling. Afhankelijk van het aantal allergieën en de ernst ervan kunnen meer behandelingen noodzakelijk zijn.

Let op: als u behoort tot de vele mensen die in de lente last hebben van allergische reacties, dan kunt u in de lente niet met de MARMAPUNCTURE behandeld worden. Immers, essentieel voor het slagen van de behandeling is dat u minimaal 25 uur niet in aanraking komt met het allergeen. Wij raden u dan ook aan om in een ander seizoen de MARMAPUNCTURE te volgen.

 

 

WhatsApp chat