+31 6 24 94 39 96 - tevens WhatsApp
Premdani Ayurveda Clinic

Ziekte van Lyme en Ayurveda

De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi. De ziekte van Lyme kun je alleen via de beet van een besmette teek oplopen. De teek wordt besmet als hij bloed zuigt bij kleine (knaag)dieren of vogels die de bacterie bij zich kunnen dragen. Wanneer een teek later bloed van mensen zuigt, kan de bacterie op de mens overgedragen worden. Ongeveer 1 op de 5 teken draagt de bacterie bij zich. Als u na een tekenbeet een rode kring of vlek ziet op de huid (erythema migrans) dan wijst dat meestal op het begin van de ziekte van Lyme.
De ziekte van Lyme kan de huid, de gewrichten, het hart en het zenuwstelsel beïnvloeden.

Ayurveda leert u om gezond en volgens bepaalde regels te leven. Wanneer u met chronische Lyme te maken krijgt, wordt dit nog belangrijker.

Ziekte van Lyme – leven volgens Ayurvedische routines

Een chronische ziekte belast het lichaam. Het verstoort de normale reparatie- en immuunfunctie van het lichaam en tast uiteindelijk de gezondheid aan. Het verhoogt de kans op ontstekingen en op ama (onverteerd voedsel dat de kanalen verstopt).
Ayurveda leert ons dagelijkse en seizoensgebonden routines die de gezondheid bevorderen en ama verminderen. Als je deze Ayurvedische leefregels opvolgt, dan ben je een slechte gastheer voor Lyme!

Via een Ayurvedische Levend Bloed Analyse  kunnen wij in onze praktijk een analyse doen en eventueel een behandeltraject voorstellen.

Ziekte van Lyme - Teek
WhatsApp chat