+31 6 24 94 39 96 - tevens WhatsApp
Premdani Ayurveda Clinic

Ayurveda versus reguliere geneeskunde

Ik baalde al jaren van mijn werk en ik was al 13 jaar doodmoe. En al 13 jaar riep mijn huisarts, na diverse bezoeken en diverse bloedonderzoeken, dat ik kerngezond was en er maar mee moest leren leven. Toen kwam ik na een lange zoektocht bij Etienne Premdani in Olst terecht. Hij heeft mij samen met zijn lieve vrouw gereinigd en ontgift door middel van kruiden en darmspoelingen.
Na grondige analyses kon Etienne zien dat mijn bloedbeeld alles behalve goed was. Hij trof onder meer (een grote hoeveelheid) candida en verzuring aan in mijn bloed.
Na enige tijd dacht Etienne aan de ziekte van Crohn of Collitis. Hij adviseerde me om bij mijn huisarts een verwijzing te vragen voor het ziekenhuis. Maar die weigerde dit en wilde ook niet communiceren met Etienne. Ayurveda kon het niet bij het rechte eind hebben. De reguliere onderzoeken wezen immers niet op deze diagnose. Ik kreeg te horen dat het psychisch van aard moest zijn en werd verwezen naar een psycholoog. Maar na veel aandringen werd ik uiteindelijk toch “puur ter geestelijke geruststelling” doorverwezen naar het ziekenhuis. En wat bleek: in het ziekenhuis werd bevestigd dat ik de ziekte van Crohn had.

Door aanpassingen in mijn voeding en de ontgifting bij Etienne voel ik mij een ander mens. Veel meer energie. Eindelijk. Het feit dat hij de juiste diagnose kon stellen en mijn reguliere arts niet zorgen ervoor dat ik zeer veel vertrouwen heb in de Ayurvedische filosofie en in Etienne. Wat hij dagelijks doet is goud waard!
Mijn conclusie is dat specialisten veel meer open moeten staan voor elkaars specialisatie en juist moeten samenwerken ten gunste van de patiënt.

WhatsApp chat