Wat is Marma-therapie?

Marma-therapie is een belangrijk onderdeel van Ayurveda dat helpt om de gezondheid te behouden door geblokkeerde energie te reinigen. Marma in het Sanskriet betekent ook verborgen of geheim. Per definitie is een Marmapunt een verbindingspunt op het lichaam waar twee of meer soorten weefsel samenkomen, zoals spieren, aders, ligamenten, botten of gewrichten.
Marma-therapie maakt gebruik van 107 punten of “deuropeningen” in het lichaam en bewustzijn. De geest wordt beschouwd als het 108ste Marma.

Wat gebeurt er tijdens Marma-therapie?

Het verwijdert blokkades van de marma-punten en geeft fysieke en psychologische ontspanning en kracht. Dit is een krachtig stimulatie proces en een therapie die met deze subtiele en gevoelige energiepunten werkt om de energiekanalen in het lichaam te openen. Deze energiekanalen worden Srotas genoemd.

Wat is het verschil tussen Marmapuncture en Acupunctuur ?

Bij Marmapuncture worden de Marma-punten behandeld met acupunctuurnaalden.
Waar Acupunctuur praat over meridianen, spreekt men in de Ayurveda over Srotas.
Acupunctuurpunten worden in de Ayurveda Marma-punten genoemd
In de Premdani Ayurveda Clinic wordt er een combinatie gemaakt van Ayurvedische Marma-punten en de Chinese Acupunctuurpunten. Premdani Ayurveda in de enige in Nederland die de Marma-punten behandelt met acupunctuurnaalden.

Add Your Comment

WhatsApp chat