Ayurveda Consult

Vraag een consult aan voor optimale gezondheid!

De Premdani Ayurveda Clinic is een praktijk geheel volgens de leer van Ayurveda, een 5000 duizend jaar oude Indiase geneeswijze, met als doel het ontgiften, ontzuren, detoxen (m.n. darm-, lever- en bloeddetox), verjongen en vitaliseren van het menselijk lichaam. Het is een holistische geneeswijze die de mens als geheel behandelt in tegenstelling tot de reguliere geneeskunst.

De Premdani Ayurveda Clinic is gespecialiseerd in het behandelen van o.a. M.E. (chronisch vermoeidheidssyndroom), Candida (schimmelinfectie), parasieten, ziekte van Lyme, burn-out, stress, darm- en spijsverteringsklachten (zoals obstipatie, gasvorming, opgeblazen gevoel en Prikkelbare Darmsyndroom (PDS)), slaapproblemen, hoofdpijn, migraine, allergieën, hormonale stoornissen, etc.

N.B. De Ayurvedische geneeswijze wordt door de World Health Organisation (WHO) officieel erkend als wetenschappelijke geneeswijze. Met als opmerking dat Ayurveda verder gaat daar waar de reguliere geneeskunde ophoudt.

Intakegesprek

Nadat u bij onze kliniek een afspraak voor een Ayurvedisch consult heeft gemaakt, krijgt u per e-mail vragenlijsten toegestuurd. Deze brengt u volledig ingevuld mee naar het eerste consult. Tijdens dit consult krijgt u een uitgebreid intakegesprek. Het bestaat uit een Ayurvedisch consult met anamnese en constitutiebepaling, een Levend Bloed Analyse (LBA) en Ayurveda Live Blood Analysis (ALBA). Dit duurt ongeveer 1 uur.

Op basis daarvan wordt de Ayurvedische diagnose gesteld en bepaald welke behandelmethode(n) moet(en) worden toegepast. Dit kan bestaan uit voedingsadviezen en behandelingen zoals Colon Hydro Therapie (hoge darmspoelingen), NAET (allergiebehandeling) en MORA (Bio Resonantie Therapie). Ook kunnen Ayurvedische kruiden- en mineralenpreparaten worden voorgeschreven. Deze preparaten kennen geen bijwerkingen in tegenstelling tot reguliere medicijnen. Zij vallen niet onder de Wet op Geneesmiddelen maar onder de Voedsel Waren Autoriteit (VWA) onder de noemer gezondheidsproducten. Het gehele behandelschema wordt uitgebreid met u besproken.

Ayurveda Consult - Premdani Ayurveda Kliniek

De kennis van Etienne Premdani

Etienne Premdani heeft, tot aan het doctoraal, medicijnen gestudeerd. Daarna heeft hij de graad van Doctor of Ayurvedic Medine behaald, aan de Open Universiteit van Puna, India, alsmede het diploma Ayurveda Nishnata. Elk halfjaar volgt hij in India bijscholingscursussen en seminars. Inmiddels heeft hij de Dhanvantari Award in Australië gekregen (2006) en in 2008 behaalde hij de titel ‘Parangat, master of Ayurveda’ aan de European Ayurveda Academy. In 2012 heeft hij op de Middlesex University in London de studie Ayurveda (post-graduate) succesvol afgerond.

Voordat hij geneeskunde ging studeren, heeft hij zijn diploma medisch analist HBO-A behaald in Amsterdam. Deze 4-jarige opleiding omvatte naast de klinische chemie onder andere ook de vakken microbiologie en hematologie (leer van het bloed). Op het Bradford Research Institute van Prof. Dr. Robert Bradford in Amerika heeft hij zich bekwaamd in de Levend Bloed Analyse (LBA) microscopie.

Tijdens zijn studie Ayurveda in Poona, India, heeft hij deze bloedanalyse-methode (LBA) nader bestudeerd vanuit  het perspectief van de Ayurvedische geneeskunst. In zijn huidige praktijk combineert hij deze moderne onderzoeksmethode met de Ayurvedische gezondheidsleer. ‘Sinds 1986 pas ik deze techniek toe, niet als diagnostische of kwantitatieve methode, maar als observeringsmethode, geïntegreerd in de Ayurvedische leer. Het is een fantastische manier om dieper in het lichaam te kijken en om o.a. vast te stellen of sprake is van verzuring’, aldus Premdani.

WhatsApp chat