+31 6 24 94 39 96 - tevens WhatsApp
Premdani Ayurveda Clinic

Verhaal van een patiënte

Oog- en huidproblemen behandeld volgens Ayurveda (Netra Seka of Netra Dhara)

Onlangs had ik last van droge ogen, eczeem rondom mijn oogleden tot aan de wenkbrauwen en het voelde pijnlijk aan. De huid was erg gevoelig, rood, gezwollen en jeukte ook erg. Ik had moeite mijn ogen goed open te houden. Ook had ik last van het licht. Vermoeidheid en slaapproblemen overmanden mij. Op het werk kon ik niet goed meer functioneren. Het maakte mij erg moedeloos.
Ik ben toen naar de huisarts gegaan en kreeg oogdruppels en zalf voorgeschreven. Maar helaas loste dit niet veel op aan mijn klachten. Na 2 weken ben ik weer naar de huisarts gegaan omdat er gewoon geen verbetering had opgetreden.
Zelf had ik het vermoeden dat er iets met mijn ogen aan de hand was omdat het begonnen was met droge pijnlijke en jeukende ogen en daarna werd het ook droog op mijn oogleden en wenkbrauwen.
De huisarts dacht dat het niks met mijn ogen te maken kon hebben mede omdat hij zelf ook oogheelkunde had gestudeerd, dus kon ik hem niet overtuigen.
Omdat de zalf niet het gewenste resultaat opleverende kreeg ik een prednison kuurtje mee want hij had het over een ontsteking rondom de huid van mijn ogen en dan zou het wel verbeteren zei hij.Ik zag er geen heil in.
Ik ben niet iemand van chemische medicijnen dus ik dacht ik moet een andere oplossing zien te vinden.
Te meer omdat ik zelf wel het gevoel had dat het toch met mijn ogen en vooral de droogte van mijn ogen te maken had. Maar ja, waar zou ik met mijn klachten terecht kunnen dacht ik.
Opeens moest ik weer sterk aan Vaidya Etienne Premdani (Ayurvedisch geneesheer) denken.

Eerdere bezoek aan de Premdani Ayurveda Clinic te Olst
Ik was 5 jaar geleden al naar Etienne Premdani in Olst geweest toen ik ook enorme huidklachten had.
In die tijd had ik enorm veel last van een jeukende huid over mijn gehele lichaam en mijn huid was helemaal aangetast door al die hormoonzalfjes welke ik voorgeschreven had gekregen van de dermatoloog. Door al deze zalfjes was mijn huid zo dun en gevoelig geworden en ik was ook niet genezen van mijn huidprobleem. De dermatoloog had het over constitutioneel eczeem en waar ik maar mee moest leren leven omdat dit nooit helemaal weg zou gaan. Ik dacht dit kan toch niet waar zijn en ging op zoek om toch van mijn huidklachten af te komen en kwam dus in Olst terecht.

Etienne Premdani stelde toen, na een ALBA (Ayurveda Levend Bloed Analyse) te hebben gedaan voor om een Ayurvedische allergie behandeling te doen volgens de NAET methode. Met deze behandeling word je behandeld tegen je allergieën. En door die allergieën had ik last van eczeem. Ook heb ik enkele Ayurvedische Hoge Darm Spoelingen ( Colon Hydro Therapie) ondergaan.
Ik was zo blij dat ik deze behandeling ben ondergaan want waar de dermatoloog mij niet mee kon helpen heeft Etienne Premdani door middel van de Naet behandeling, Ayurvedische voedingsadviezen en enkele kruidenpreparaten, mij wel kunnen helpen om van mijn eczeem af te komen.

Tweede bezoek Premdani Ayurveda Clinic
Om nu weer terug te komen op mijn oogklachten en droge huid op en rondom mijn oogleden dacht ik waarom ga ik niet weer naar Vaidya Etienne Premdani.
Ik had een afspraak gemaakt en kon snel komen. Toen ik in de wachtkamer zat herkende Beena Premdani, de vrouw van Etienne Premdani mij meteen (dat na 5 jaar). Maar ook Etienne Premdani herkende me. Hij gaf mij een hand en zei, ik ga je helpen. Ik heb dit keer weer enkele allergische behandelingen ondergaan, maar dan volgens de Ayurvedische Marmapuncture, Marma therapie met acupunctuur naalden. Etienne Premdani adviseerde mij ook een paar hele speciale Ayurvedische oogbehandelingen (Netra Seka of Netra Dhara) te laten doen door Beena Premdani.
Zo gezegd zo gedaan, wat is dit een heerlijke behandeling voor je ogen. Een wereld ging letterlijk voor mij open. Ik kon weer beter zien, de hardnekkige klachten verdwenen en ik kon weer normaal slapen. Maar het allerbelangrijkste is dat deze behandeling mijn ogen helemaal heeft weten te herstellen.
Ik kijk nu veel helderder uit mijn ogen en de huid rondom mijn ogen heeft zich weer volledig hersteld.
ik ben zo blij dat ik naar Etienne Premdani en Beena Premdani ben gegaan. Ik weet anders niet hoe het verder met mijn oog en huid zou verlopen, maar ik denk dat het zeker niet in deze staat zou zijn zoals het nu is
Ik raad een ieder met oogklachten en eczeem aan om deze behandeling te ondergaan.

Jopi M.
Maart 2020

Voor de behandeling

 Na de behandeling

WhatsApp chat