+31 6 24 94 39 96 - tevens WhatsApp
Premdani Ayurveda Clinic

Psoriasis

Toen ik op mijn zestiende de eerste symptomen van Psoriasis ontdekte, heb ik mij geen moment gerealiseerd dat ik veertig jaar later er nog mee zou vechten. In de tussenliggende tijd werkelijk alles aangepakt om de verschijnselen van de versnelde huidceldeling de kop in te drukken. Dagelijks insmeren met teerzalf, Daivonex zalf, Diprosone, Dermovate, Dovobet, Neotigason. Denorex shampoo voor de hoofdhuid. In het alternatieve circuit: Bach kruiden, vitaminen, mineralen, zoutbaden, zuiveringen van geesten, ga zo maar door. Lichttherapie in het ziekenhuis en later thuis. En zonvakanties. Alles in het teken van de genezing.

Maar toen kwam ik terecht Ayurvedisch geneesheer Etienne Premdani die op een andere manier naar mijn problemen keek. Niet met medicijnen de kwaal bestrijden maar van binnenuit de bron van de ellende proberen te vinden. Tijdens het eerste consult onderzocht Premdani mijn bloed door middel van de microscopische Levend Bloed Analyse test. Ik mocht meekijken op de monitor. De zuurgraad was aan de hoge kant waardoor de bloedlichaampjes te klonterig waren en ook waren er parasieten en de schimmel Candida Albicans aanwezig. Hierdoor ben je uit balans en dat kan in combinatie met stress, verkeerde voeding en leefstijl resulteren in een explosie van Psoriasis. Bij mijn komst in de kliniek in Olst zat ik werkelijk helemaal onder en waar ik mij ook maar bevond, was altijd een wolk van schilfers om mij heen. Vreselijk ongelukkig kun je je voelen.

Ik kreeg een aantal geneeskrachtige kruiden voorgeschreven die een reinigende werking hebben op je bloed, je lever en je darmen. Naast de kruiden kreeg ik ook een plantenzout voorgeschreven om de zuurgraad weer in balans te brengen. Op de schilfers moest ik dagelijks een reinigende Ayurvedische olie smeren. Je huid wordt er soepeler door en minder droog. Letten op wat je eet en drinkt hoort bij het advies maar kun je individueel invullen.
Mevrouw Beena Premdani begeleidde mij aansluitend aan het consult naar de ruimte waar ik voor de eerste keer een darmspoeling, de Colon Hydro Therapie, heb gekregen. Ik kan niets anders zeggen dan dat dit op een zeer prettige wijze is gegaan. Professionele apparatuur begeleidt het proces, en met een lichte massage in de darmstreek wordt de reiniging gestimuleerd. Ook worden kruiden gebruikt: ze worden aan het laatste reinigingswater toegevoegd.

Al na twee weken zag ik merkbaar een verbetering ontstaan: de psoriasis plekken werden minder vurig en langzaam werd ook de schilfering minder. In een periode van ruim 2 maanden heb ik 9 van deze hoge darmspoelingen gehad met een fantastisch resultaat. Schoon! Niet alleen mijn huid maar ook de geest. Waar ik in het verleden nogal eens kon opstaan met een gevoel dat ik mijzelf had liggen vergiftigen gedurende de slaap, word ik nu fris wakker zonder duf gevoel. En ook de analyse van het bloed toont een geweldige vooruitgang aan. De klontering in het bloedbeeld is weg en de parasieten en de Candida Albicans zijn aardig onderdrukt. We gaan nu maandelijks spoelen en de hoeveelheid kruiden wordt langzaam afgebouwd.
Zelf had ik ook een idee om te starten met yoga om beter tegen de stress te kunnen waar ik door mijn werk mee wordt geconfronteerd. Via Etienne Premdani werd ik geadviseerd te starten met Kriya Yoga waarvan de lessen dichtbij huis kosteloos worden gegeven. Ik denk dat de combinatie me heeft gebracht waar ik nu sta. Schoon van Psoriasis. Schoner van binnen, daardoor frisser van geest en minder gestrest!

 

Voor de behandeling

 

WhatsApp chat